MAKING YOUR TUBELESS LIFE EASY
MilKit is één van de meest toonaangevende bedrijven op vlak van conversie naar tubeless rijden.
MilKit haar gepatenteerde ventielsysteem is het ENIGE in de markt die u snel, zonder 'klodden' bandendichting in uw tubeless wiel laat inbrengen.
Er is niets op de markt die netter, sneller en efficiënter werkt.
IEDER PRODUCT ONDERSCHEIDEND
Waarin onderscheid MilKit zich? Het antwoord is simpel: ALLES.
Ventiel: laat toe de dichting rechtstreeks in de band te spuiten (zonder gedoe, zonder klodden, steeds kunnen checken hoeveel dichting er nog in uw band zit).
Wist u dat? MilKI kits heeft (ventiel met spuit) die u toelaten uw dichting van voorkeur te blijven gebruiken. Het 'Tubeless conversie' ventiel systeem kent zijn gelijke niet ...
Dichting: 100% bioafbreekbaar, geurloos, snel werkend. De MilKIT dichting is de winnaar van meerdere onafhankelijke testen.
Booster: geen dure omvangrijke luchtcompressor nodig om uw wielen snel op druk te zetten / uw band te laten knallen in de velg. Met deze booster kan u, keer op keer, zelf dit klusje snel en kosteloos klaren.
MilKIT: ingenieus en doordacht.
EUROBIKE AWARD WINNER
De EUROBIKE award winnende MilKIT BOOSTER is een revolutionair hulpmiddel die je toelaat om tubeless banden snel en eenvoudig op te pompen zonder een grote en dure luchtcompressor.
Monteer de Booster op het ventiel en ... klaar !
Met de Booster kan je de band in de velgrand laten springen. De Alu bus kan je tot 11 bar oppompen met een voetpomp. Pomp dus gewoon de druk in de bus die je nodig hebt om jouw type band op te blazen. Plaats daarna de Booster op het ventiel, druk en de band wordt onmiddelijk op de desgewenste druk opgeblazen.
De lichte (150 gr) Booster is heel compact en super milieuvriendelijk. Dit product vervangt het eenmalig gebruik van CO2 cartridges of dure compressors en kan je overal gemakkelijk meenemen want onderweg dient deze ook als drinkfles.
BEST OF VALVE SYSTEM
Het MilKIT Valve systeem is het tweede product die het bedrijf maakte, en opnieuw bekroont werd met een "best of" prijs door MTB magazine.
Je hoeft het afdichtmiddel pas na het oppompen van je band te injecteren via het ventiel. De terugslagklepjes op het ventiel voorkomen immers drukverlies.
- Met de MilKIT spuit injecteer je rechtstreeks de sealant in de band. Geen vuiligheid en bovendien snel!
- Geen risico op verstopping!
- Ten allen tijde kan je zelf de hoeveelheid dichting nakijken en snel, indien nodig, bijvullen.
Geen enkel systeem is zo handig.
Met een handig meetsysteem check je snel of er wel voldoende vloeistof is aangebracht en kan je bijvullen in een handomdraai. 2 voordelen in één klap.
MilKit heeft een speciaal ventiel ontworpen waardoor er geen luchtverlies meer is en geen kans meer op verstopping. In combinatie met hun tubeless spuit is het monteren en nakijken van de tubeless vloeistof ook een stuk makkelijker geworden.
CONSTANT STREVEN NAAR INNOVATIE, MILIEUBEWUST
Om te eindigen, en zeker niet in het minst, bracht MilKIT onlangs haar eigen anti-lekvloeistof op de markt.
- Dicht scheuren en gaten tot 6mm
- Blijft homogeen - opschudden is niet nodig
- Gaat jaren mee in de fles
- Synthetische latex betekent geen ammoniak of chemisch agressieve ingrediënten. Dus geen vreselijke geur of schade aan velgen en banden.
- Niet-allergeen, ongevaarlijk en afwasbaar
- Werkt van -20 tot +50° C / -4 tot -122° F
- Geschikt voor CO2
- Werkt goed bij hoge druk. Dus geschikt voor gravel- en wegbanden en ook MTB
Meer weten over MilKIT of wens je dealer te worden?
Contacteer ons
MILKIT vragen
-
Heb ik een andere dérailleur nodig voor een ovaal kettingblad?
Nee. Alle dérailleurs op de markt werken prima met een ovaal kettingblad. De beweging van de dérailleurkooi is minimaal en binnen het natuurlijke bereik.
-
Hoeveel druk pomp ik in de booster?
De druk in de booster hangt sterk af van de velgcombinatie en of de band al is opgepompt. Met 6 bar / 87 psi werken in de meeste gevallen alleen goede velgcombinaties of banden die al opgepompt zijn. Met 8 bar / 116 psi werken de meeste banden en slechts in enkele extreme gevallen is de volle 11 bar / 160 psi nodig.
-
Welke maat van Booster heb ik nodig?
Een van de belangrijkste voordelen van de milKit tubeless booster is de zeer efficiënte luchtstroom: in tegenstelling tot andere tubeless boosters heeft de milKit booster geen slang en dus geen drukverlies - de volledige luchtdruk zit vlak bij je ventiel. Met zoveel lucht die in een oogwenk in de band schiet, is zelfs de kleine booster efficiënt genoeg om elke band (behalve dikke fietsbanden) op te pompen. De keuze van de booster hangt dus af van de grootte van je fles: misschien een compacte 0,6L / 17oz of 0,75L / 25oz om in je bidonhouder te passen of de grote 1,0L / 34 oz om meer water mee te nemen tijdens je rit.
-
Kan ik de booster gebruiken met eender welk ventiel?
De milKit tubeless booster kan worden gebruikt met elk Presta tubeless ventiel. De milKit-ventielen hebben het voordeel (naast de mogelijkheid om uw dichtmiddel te meten en bij te vullen zonder de lucht uit uw band te laten ontsnappen) dat ze de lucht in de band houden zonder de ventielkern in het ventiel - wat het oppompen gemakkelijker en efficiënter maakt.
Presta ventielen met externe schroefdraad die niet tot de bovenkant van het ventiel reiken, verminderen de efficiëntie van de milKit booster.
-
Zet de booster mijn band volledig op de velg?
De booster is alleen bedoeld om uw band voor te pompen, zodat hij strak genoeg op de velg zit om de lucht binnen te houden. Je hebt dan genoeg tijd om het dichtmiddel door het milKit-ventiel aan te brengen, met de milKit-spuit en naald het ventielhuis terug te schroeven en de band op volle druk te brengen totdat hij volledig op de velg springt.
Als uw band de lucht niet goed vasthoudt na voorpompen met de booster, moet u misschien eerst het ventiel terugschroeven, de band op volle druk brengen tot hij volledig op de velg springt en dan de bandenspanning verlagen tot minder dan 1,5 bar / 22 psi om het afdichtmiddel in de band aan te brengen.
-
Kan ik Milkit gebruiken met ventielen van een ander merk?
Onze kleppen zijn op maat gemaakt, omdat ze aan de onderkant gesloten rubberen flappen hebben.
Dit heeft verschillende voordelen:- De ventielen raken niet meer verstopt.
- Ze houden de lucht in de band, zelfs als u het ventiel verwijderd (gemakkelijker montage van tubeless banden).
- Ze maken het meten en bijvullen van dichtmiddel mogelijk met de luchtdruk nog in de band.
U kunt ventielen van andere merken gebruiken, maar dan profiteert u niet van de beste voordelen die MilKit biedt.
-
Hoeveel afdichtmiddel moet ik in mijn band doen?
Veel factoren kunnen van invloed zijn op de beslissing hoeveel afdichtingsmiddel in een binnenbandloze band moet worden aangebracht.
Sommige banden "absorberen" veel dichtmiddel en een paar dagen na de montage is een aanzienlijk deel van het dichtmiddel verdwenen.
Dit is waar het milKit ventiel en spuiten systeem van pas komt: wij adviseren om altijd te controleren hoeveel dichtmiddel er nog in de band zit een paar dagen na montage.De keuze van de juiste hoeveelheid sealant hangt ook af van de prioriteiten van de gebruiker: meer sealant toevoegen resulteert in een betere lekbescherming, maar maakt de band zwaarder. Met het milKit ventiel en spuiten systeem, dat het meten en bijvullen van het dichtmiddel snel en gemakkelijk maakt, kan de juiste hoeveelheid dichtmiddel stap voor stap worden getest en geoptimaliseerd zonder gedoe.
Wij adviseren te beginnen met de volgende hoeveelheden en van daaruit de juiste hoeveelheid kit te optimaliseren:
- Weg / grind 40-80 ml / 1,4-2,7 oz
- 26" MTB 60-80 ml / 2-2.7 oz
- 27,5" MTB 80-100 ml / 2.7-3.4 oz
- 29" MTB 100-120 ml / 3.4-4 oz
-
Kan ik de sealant dunner maken door water toe te voegen?
Ons dichtmiddel is een beetje dikker dan het dichtmiddel dat u misschien heeft gebruikt. Het blijft altijd homogeen, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het schudden van de fles voor gebruik of dat de deeltjes niet gelijkmatig in de band worden verdeeld.
Het dichtmiddel bedekt de binnenkant van de band mooi, maar dat betekent ook dat er minder dichtmiddel naar de bodem vloeit, wat dan met de milKit spuit kan worden gemeten. Als gevolg daarvan zal het "mobiele" deel van het afdichtmiddel dat u meet kleiner zijn in vergelijking met de totale hoeveelheid afdichtmiddel in de band.
Als u uw dichtmiddel dunner wilt hebben, kunt u tot 30% water aan het dichtmiddel toevoegen. Dit verlengt de levensduur van het afdichtmiddel en zorgt ervoor dat het beter naar de bodem van de band vloeit, maar het vermindert ook enigszins de lekbestendigheid van het afdichtmiddel.
Het is altijd een afweging tussen levensduur en lekbestendigheid als het om afdichtmiddelen gaat. U zult moeten uitzoeken wat voor u de juiste balans is. Maar hey, dat is precies waarvoor het milKit spuitsysteem er is, toch? Om u te helpen begrijpen wat er gebeurt met het dichtmiddel in uw band.
Een belangrijk gegeven bij het monteren van een nieuwe band is dat een aanzienlijke hoeveelheid afdichtmiddel in de poriën van de band "verdwijnt". Wij raden u aan enkele dagen na de montage te meten hoeveel afdichtmiddel er nog in uw band zit - dat is de hoeveelheid afdichtmiddel voor de beste prestaties.
-
Wanneer moet ik mijn sealant vervangen?
Er zijn twee redenen waarom u uw kit regelmatig moet controleren:
- Uitdroging van kit
- Het afdichtmiddel wordt oud
U moet altijd de door de fabrikant van het afdichtingsmiddel aanbevolen hoeveelheid in uw band hebben. Na verloop van tijd zult u een gevoel krijgen hoe vaak u het afdichtmiddel moet controleren. Voor een lange rit of een vakantie is het altijd goed om het afdichtmiddel te controleren, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw tubeless systeem in orde is.
Sealants worden ook oud en verliezen hun functionaliteit. Oude kit is te herkennen aan een verandering van kleur of wanneer het begint op te lossen en de consistentie meer op water lijkt dan op nieuwe kit. Oud dichtmiddel moet met de injectiespuit uit de band worden verwijderd. Het mengen van nieuw met oud afdichtmiddel wordt niet aanbevolen.
MilKit afdichtingsmiddel lost niet op en wordt na verloop van tijd alleen maar dikker. Toch moet het afdichtmiddel regelmatig worden vervangen om de beste prestaties te garanderen.
-
Hoe kan ik de sealant van mijn kleren afwassen?
Een van de belangrijkste voordelen van onze kit is dat hij in water oplosbaar is. U kunt het dus met water van uw gereedschap en kleding afspoelen. Let erop dat u de kit wast terwijl deze nog vloeibaar is - eenmaal opgedroogd is deze gemaakt om sterk en duurzaam te zijn - en daarom zeer moeilijk te verwijderen van kleding.
-
Hoe breng ik het velglint goed aan?
Ons tubeless velglint is gemaakt met drukgevoelige lijm. Dat betekent dat er na het tapen druk moet worden uitgeoefend voor een goede hechting.
Wanneer je de band opblaast zal het velglint hem vasthechten aan de velg.Bekijk zeker deze video!
-
Bij welke temperatuur breng ik het velglint aan?
Voor het tapen helpt een hogere temperatuur, maar kamertemperatuur (>25°C) zou prima moeten werken.