ONCE YOU GO OVAL, YOU NEVER LOOK BACK

AbsoluteBLACK is de grootste fabrikant van ovale kettingbladen ter wereld.

Wij zijn toegewijd aan een buitengewoon ontwerp, Europese productie en productie van onderdelen die geweldig presteren en gemaakt zijn om lang mee te gaan.

absoluteBLACK heeft zich als jong innovatief bedrijf sterk weten te vestigen op de markt. 

Niet alleen ronde maar ook ovaal kettingbladen vormen de basis van hun succes.
In 2023 lanceert het merk Shimano 12 Sp en Sram 12 Sp kettingbladen. Maar ook voor E-Bikes komt absoluteBlack met een specifiek aanbod.

Daarnaast worden ook nieuwe schijfremmen & rempads toegevoegd tot het uitgebreide aanbod.

Welk kettingblad heb ik nodig? Gebruik deze handige tool om uw kettingblad te vinden.

De cijfers spreken voor zich

AbsoluteBLACK: het enige merk die wetenschappelijk onderbouwde ovale kettingbladen op de markt brengt.

Studies onder leiding van de Universiteit van Primorska (Slovenië) tonen significante verschillen aan bij het gebruik van AbsoluteBLACK Oval kettingbladen in vergelijking met ronde.

 • Tot 9% meer trapeffectiviteit
 • Tot 7% minder zuurstofverbruik

 • Tot 15% minder ventilatie (ademhaling)
 • Tot 10% lagere hartslag

Bij gebruik van ovale kettingbladen versus ronde.

voor prof en ook recreant.

Net minder getrainde fietsers hebben meer baat bij het gebruik van een ovaal kettingblad! Laat u hierin niet misleiden. 

Professionele en semi-professionele wielrenners hebben een bijna perfect cirkelvormige trapbeweging. Andere fietsers, recreanten, beginners, hebben echter vaak problemen met trappen, onbalans, enz.

absoluteBLACK corrigeert deze beweging en helpt hen efficienter het dode punt te overwinnen tijdens de omwenteling. Voorkom ongemak of andere letsels en laat u helpen door absoluteBLACK kettingbladen. .uw

absoluteBLACK kettingbladen :

 • Soepelere pedaaltred
 • Gemakkelijker klimmen
 • Sparen knieën (minder belastend)
 • Minder vermoeiend

Constant innoveren

We geloven dat alles beter kan, ook kettingbladen.

Dat begint al bij de materiaalkeuze: we kiezen alleen de allerbeste aluminiumlegering die we kunnen vinden voor onze kettingbladen. Deze selectie maakt onze producten vanaf het begin sterker en duurzamer. (2.5 x t.o.v de concurrentie!)

Wij gebruiken geavanceerde 3D CAD-software die ons de vrijheid geeft om prachtige en toch opmerkelijk robuuste onderdelen te maken die gemaakt zijn om lang mee te gaan. Onze aandacht voor detail is zichtbaar in elke baan van CNC-gereedschappen die het eindproduct snijden. De samenwerking met de beste anodisatiefabriek in Europa levert ons niet alleen een uitstekende anodiseringsafwerking op, maar ze geven ook om het milieu.

Dit is belangrijk voor ons.

We hebben de volledige controle over elke stap, van ontwerp tot productie en eindproduct.

Zelfs onze verpakkingen en etiketten worden door ons ontworpen en gemaakt door lokale productenten.

Wij verfijnen voortdurend al onze onderdelen totdat we tevreden zijn dat ze op hun best zijn - en we leveren ze aan u tegen een concurrerende prijs. (20% goedkoper t.o.v concurrentie)

Een gamma om u tegen te zeggen

MTB, GRAVEL, CX, ROAD kettingbladen

 • Rond & Ovaal
 • Shimano / SRAM / Campa / Race Face / Easton / ... passing.

E-Bike kettingbladen

Schijfremmen & rempads

Kettting wax

Kettinggeleiders

20% goedkoper/2.5 x Duurzamer/Verbeter uw rij-ervaring/Bijzonder knap

Meer weten over absoluteBLACK of wens je dealer te worden?

Contacteer ons

Chloé Clauwaert

ABSOLUTE BLACK vragen

 • Waarom zijn Ab kettingbladen beter dan de andere?

  Wij hebben jarenlang wetenschappelijk onderzoek gedaan met behulp van de meest geavanceerde instrumenten die men kan maken om het product te perfectioneren. Wij bezitten het enige 3D-krachtmeetsysteem van wetenschappelijke kwaliteit in de wereld dat in staat is de krachten op het pedaal in elke richting met grote nauwkeurigheid te meten, evenals de heup-knie-enkel hoeken, efficiëntie, mechanische effectiviteit enzovoort. Met een dergelijk apparaat zijn wij in staat alle veranderingen te meten die optreden bij het gebruik van verschillende kettingbladen en de verschillen tussen de renners te meten. Zonder een dergelijk apparaat is het onmogelijk om het kettingblad echt te optimaliseren. Wij zijn het ENIGE bedrijf dat een dergelijk apparaat heeft en een wetenschappelijk lab dat zich bezighoudt met pedaaloptimalisatie. Andere bedrijven gooien als het ware dartpijlen in het donker.

 • Wat is het verschil tussen WolfTooth, Oneup en Absoluteblack Oval kettingbladen?

  Absolute Black investeerde meer dan 3 jaar in onderzoek vooraleer men met het eerste ovalen tandblad op de markt kwam. Andere merken begonnen na enkele maanden reeds met het produceren van hun tandbladen. Al de patenten die Absolute Black in zijn bezit heeft, verhinderen echter dat andere merken aan dezelfde kwaliteitseisen kunnen voldoen als Absolute Black.

  Bij Absoluteblack geloven we dat we de perfecte vorm van een ovaal kettingblad hebben gecreëerd om onze claims te ondersteunen.

 • Heb ik een andere ketting nodig voor een ovaal kettingblad?

  Alle kettingen op de markt behalve "halve schakel" kettingen werken perfect met een ovaal kettingblad. Dat wil zeggen dat alle 6, 8, 9, 10, 11 en 12 speed kettingen er perfect voor zijn. Bij singlespeed raden wij aan om een 8spd ketting te gebruiken voor meer duurzaamheid.

 • Welke vertanding moet ik kiezen voor mijn ovaal tandblad?

  We raden steeds aan om dezelfde vertanding gebruiken als bij een rond tandblad.

 • Ik heb een Boost148 achteraan, zullen de direct mount Sram / RF Cinch ovalen correct werken op mijn fiets?

  Ja, zeker en vast. We hebben een speciale versie van Sram en RF direct mount ringen met de juiste 3mm offset voor Boost frames. Dus kies bij aankoop de kettingblad optie "Boost 148".

 • Wat zijn de afmetingen van de bouten?

  Lange bouten: M8x0,75, 8,5mm lange draad en 7mm hoge moer. Korte bouten: M8x0,75, 6,5mm lange draad en 4mm hoge moer.

 • Waarom is een ovaal tandblad effectiever dan een rond kettingblad?

  Het menselijk lichaam gebruikt skeletspieren om kracht te genereren op de pedalen, voornamelijk tijdens de neergaande slag. Elke skeletspier heeft een unieke eigenschap die een gelijkmatige spierkracht gedurende de gehele contractie niet mogelijk maakt. De piekkracht van de knie komt bijvoorbeeld voor bij een krukashoek van ongeveer 70 graden (0 is op 12 uur), terwijl de heup een piek vertoont ver voorbij de krukashoek van 90 graden. Als we daar de kracht van het enkelgewricht, de hoeksnelheid van de crank, de traagheid van het been en de krachteffectiviteit, d.w.z. hoeveel van de door de spieren opgewekte kracht daadwerkelijk wordt omgezet in kracht, aan toevoegen, zien we dat een krachtprofiel gedurende een crankcyclus niet gelijkmatig is, maar ergens rond 110 graden van de crankcyclus piekt (normaal wielrennen op de weg bijvoorbeeld). AbsoluteBLACK ovale kettingbladen zijn ontworpen om perfect te passen bij een specifieke rijstijl en betrekken het heupgewricht in grotere mate, wat in wezen de knie ontlast en bijdraagt aan de spierefficiëntie. De oriëntatie van de grote as van AbsoluteBLACK ovale kettingbladen, dat wil zeggen wanneer de diameter van het kettingblad het grootst is, komt overeen met het krachtprofiel van een fietser om krachtverlies te verminderen en de belasting van de knie naar de heup te verplaatsen. Dit is vastgesteld op basis van enkele duizenden metingen met een unieke diagnose-apparatuur om 3D trapkrachten en gewrichtsbelasting te meten. Er werden metingen verricht bij duizenden recreatieve weg- en mtb-renners en honderden professionele renners, waaronder het gehele Pro Tour Team UAE, waar wij met ons Science Lab officieel onze wetenschappelijke biomechanische optimalisatiediensten leveren. Met een dergelijke schat aan gegevens zijn wij in staat om nauwkeurig de kettingbladen te ontwerpen die de mechanische effectiviteit kunnen verhogen - wat betekent dat u het ervaart als minder inspanning bij dezelfde snelheid in vergelijking met rond.

 • Zal mijn ketting sneller of langzamer slijten met een ovaal kettingblad?

  Onze ovale kettingbladen zijn zo ontworpen dat ze altijd dezelfde hoeveelheid ketting trekken in elke positie van de crankomwenteling. Stel je een ellips voor die je op elke willekeurige plaats door het midden kunt snijden en er komen altijd gelijke helften uit. Hetzelfde geldt voor de cirkel. Hierdoor slijt de ketting op dezelfde manier als bij het ronde kettingblad. Het spreekt voor zich dat de beste manier om de levensduur van een ketting-kettingcombinatie te verlengen is de ketting regelmatig te smeren en schoon te houden.

 • Welke bouten gebruik ik het best voor het monteren van mijn tandblad?

  Voor ronde tandbladen: Bolt 4S/Bolt5S. Bolt4S = 4 bouten, Bolt 5S = 5 bouten.

  Voor ovale tandbladen: Bolt 4L/Bolt5L. Bolt 4L = 4 bouten, Bolt 5L = 5 bouten.

 • Worden de juiste bouten meegeleverd in de verpakking?

  De bouten worden nooit standaard meegeleverd, tenzij anders vermeld. Twijfel je? Neem dan contact met ons op.

 • Wat is het verschil tussen de covers (Dacover) en de bouten (Bolt)

  De covers zorgen in tegenstelling tot de bouten voor een premium afwerking waar alles van bout elegant is weggewerkt. 

  Dura Ace 9000: DACOVERBK, DACOVERRD, DACOVERGR

  Ultegra 6800: ULTCOVERBK, ULTCOVERRD, ULTCOVERGR

  Dura Ace9100: DACOVER91BK, DACOVER91GR

  Ultegra 8000: ULTCOVER80BK, ULTCOVER80GR

  Fsa-K-Force: FSCOVERBK