Klaar om op de trappers te staan ?

SPEEDPLAY

Het bedrijf Speedplay uit San Diego - USA maakt al jaren een succesproduct : Pedalen . 

Speedplay pedalen zijn prachtig in al hun eenvoud en kleurencombinaties doch SUPERIEUR in afwerking, gebruiksgemak en duurzaamheid. Het is geen toeval dat kwasi ieder protour team in het huidige wielrennen , gesponsord of niet ( ! ) , gebruik maakt van de Speedplay pedalen. 

SPEEDPLAY .... niet zomaar een pedaal.


Conimex

We Only Make Pedals.

Een pedaal kan het verschil maken tussen wel of geen kniepijn en wel of geen rugpijn. Het verschil maken tussen snel kunnen inklikken of niet.

Het verschil maken tussen snel door de bochten kunnen glijden of niet. Het verschil tussen aerodynamisch voordeel of niet. 

Kies voor Speedplay en u heeft al deze voordelen... 

Lichamelijke ongemakken : verleden tijd .

Knie - , rug - , achillespeesproblemen zijn nooit ver weg tijdens het fietsen. Meestal zijn deze te wijten aan een slechte houding die u aanneemt op uw fiets. Speedplay biedt u als enige de mogelijkheid om tussenplaatjes , assen, enz aan te passen zodat u dé perfecte evenwichtige houding kan bekomen. Zeg vaarwel tegen lichamelijke problemen ! 

Speedplay pedalen vermijden lichamelijke problemen tijdens het fietsen
Speedplay biedt optimale rotatievrijheid ( 0-15 graden )

# 1 Pedaal op gebied van rotatievrijheid en aanpassingsmogelijkheden

Rotatiemogelijkheid bij pedalen is geen uitzondering. Echter Speedplay heeft jarenlang de biomechanische beweging van het lichaam bestudeerd en uiteindelijk een uniek gepatenteerd systeem ontworpen die haar gelijke niet kent.

Het frictieloos, , micro- aanpasbaar rotatie systeem plaatst Speedplay in een klasse apart. Het pedaal ontwerp is het meest gesofisticeerde mechanische product die aan zich aan alle verschillende personen kan aanpassen.


Beste krachtoverbrenging

Krachtoverbrenging in wielrennen is essentieel. Ondanks dat Speedplay de KLEINSTE pedalen maakt die er te vinden zijn , heeft Speedplay het GROOTSTE oppervlak voor krachtoverbrenging  ! 

Hoe kan dat nu  ??!! 

Door Speedplay haar unieke constructie " versmelten " pedaal én schoenplaat tot één geheel wanneer ingeklikt. Beide mechanismen ' rusten ' niet op elkaar maar vormen dus een éénheid. Hierdoor wordt het oppervlak waar de kracht wordt op overgezet niet enkel meer beperkt tot de pedaal zelf, maar wordt dit de " schoenplaat/pedaal " eenheid ! 

Zo bezit Speedplay een 25% ( !! ) groter contactoppervlak tov haar concurrenten. Hoe groter het platform oppervlak hoe efficiënter de kracht/energieoverbrenging gebeurd !  

Schoenplaat én pedaal zijn versmolten tot één geheel.
Conimex

# 1 Pedaal op gebied van gemakkelijke tweezijdig inklikken.

De tweezijdige instapmogelijkheid is uniek bij Speedplay wegpedalen. Bovendien bezit de pedaal een center oriëntatie waardoor uw schoenplaatje vlotter/ sneller de pedaal vindt en inklikt. Eenvoudig en gemakkelijk ! 

# 1 Pedaal op gebied van "stack height" of pedaal-schoenplaatje dikte

Met de laagste "stack" hoogte ( de eigenlijke ruimte tussen voet en uw pedaal ) op de markt is Speedplay het systeem die het best kracht/energie overbrengt. Immers hoe kleiner ruimte tussen voet en pedaalas , hoe efficienter kracht wordt overgebracht. 

Ruimte tussen voet en as : klein voor optimaal rendement en energieoverbrenging
Conimex

#1 Pedaal om snel door bochten te snijden ! ( cornering clearance ) .

Bij Speedplay zijn zowel het schoenplaatje alsook de pedaal volledig versmolten met elkaar om zo één geheel te vormen. Deze eigenschap zorgt ervoor dat u in een grotere bocht hoek gemakkelijk kan blijven doortrappen zonder dat u het asfalt raakt . Een groot voordeel in competitie maar ook veel veiliger....

SPEEDPLAY nieuws

Veelgestelde SPEEDPLAY vragen

Wat is het verschil tussen de ZERO en de LIGHT ACTION pedaal

ZERO pedaal 

 • rotatievrijheid van de schoenplaat instelbaar van 0 tot 15 graden  ! 

LIGHT ACTION pedaal 

 • Lichtere veerintensiteit tov de Zero pedaal
 • rotatievrijheid van 0 tot 15 graden ! 
 • Geschikt voor jongere rennertjes, dames of mensen die graag heel gemakkelijk willen in en uitklikken
Bestaan er verschillende schoenplaatjes ?

Voor de ZERO pedalen bestaan er " walkable cleats " in 3 kleuren :

 • Geel ( standaard meegeleverd bij aankoop van een set pedalen ) 
 • Groen
 • Rood 

Voor de LIGHT ACTION pedalen bestaan de " walkable cleats in één kleur : GRIJS .

Ik zit constant met mijn schoenen tegen mijn achtertrein of crankstel . Is hiervoor een oplossing ?

Absoluut ! 

Speedplay biedt u de mogelijkheid langere assen te monteren op uw pedaal ! De standaardlengte van een ZERO as bedraagt 53 mm. 

U hebt de keuze tussen volgende langere assen :

 • Aslengte 56 mm  ( 1/8 inch langer ) 
 • Aslengte 59 mm ( 1/4 inch langer ) 
 • Aslengte 65 mm ( 1/2 inch langer ) 
Vergen Speedplay pedalen onderhoud ?

Speedplay pedalen zijn UITERMATE duurzaam. 

Het enige dat men moet in acht nemen is het insmeren van de pedalen en dit om de 5000 km. Doet u dit dan bent u gegarandeerd bezitter van 100% intacte pedalen voor jarenlang....

U kan dit vet injecteren via het zwarte plastic kapje die zich op de zijkant van het " huis " van de pedaal bevindt. Belangrijk is een aantal keren vet te injecteren zodat het vet tot binnenin de pedaal kan penetreren. 

Waar moet ik op letten tijdens ingebruikname van Speedplay pedalen

Bij eerste ingebruikname van de pedalen is het belangrijk volgende zaken in acht nemen  :

 • U dient tijdens het inklikmoment uw voet volledig vlak / horizontaal op de pedaal te plaatsen en dus niet zoals met andere pedalen eerst druk uit te oefenen met uw voorvoet en dan naar beneden te klikken.
 • Tijdens montage van de schoenplaatjes is het gebruik van nanometer sleutel aangewezen. Deze plaats u op 2,5 Nm. Op deze manier spant u met net genoeg spanning de schoenplaten aan. ( Zijn deze te hard aangespannen : kan u onmogelijk inklikken , zijn deze te zacht aangespannen : loopt u risico op loskomen van de schoenplaten ) 


Meer SPEEDPLAY

Ga naar websiteofContacteer onsofvolg op

Ons dealernetwerk

conimex is actief in de volledige Benelux. Dankzij ons unieke b2b bestelplatform kunt u 7/7 bestellen!

Become a dealer Dealer login